CHAKRAMEDITATION

Chakra Meditation

Chakrameditation

 

Här får du en beskrivning på en meditation som du kan göra med olika färger. Använd din fantasi och var uppmärksam på vad som händer inom dig i de olika rummen med färg. Vilka känslor eller tankar som blir aktuella i olika färger. Gör bara reflektioner utan att börja analysera det omedelbart. Du kan på olika sätt i din vardag uppleva vad de olika färgerna väcker inom dig och sedan se till de olika chakranas betydelse för att få insikter om mönster du kan förändra. Vill du kan du centrera din andning och göra vitt ljus visualiseringen först.Du behöver inte visualisera de enskilda chakrana så att du visuellt ser dem eller fysiskt upplever dem. Dom kommer automatiskt att attraheras av färgerna dom speglar. För det kan ju vara så att det finns andra delar, dimensioner av dig som också får en möjlighet att också njuta av färgerna.

 

Denna meditation öppnar och balanserar dina chakras.

 

Centrera dig och känn stillheten och avspänningen inom dig.

 

Föreställ dig att du befinner dig i ett vitt rum. Här finns åtta dörrar.

 

En röd dörr, En orange dörr, En gul dörr, En grön dörr, En himmelsblå dörr, En indigoblå - mörklila dörr, En vit - violett dörr,

 

Gå nu fram till den röda dörren öppna den och kliv in i det röda rummet. Vill du kan du gå runt och se dej omkring i rummet där allting är rött. Mitt i taket hänger en jättestor kristallprisma. Upplev hur den röda färgen går ut och in i alla prismans fasetter. Och upplev det skådespel det ger till rummet i alla möjliga tänkbara röda nyanser. Visste du att rött hade så många färger? Se dej omkring hur allting i rummet går i olika röda nyanser. När du är färdig går du ut ur det röda rummet och stänger dörren. Och befinner dig åter i det vita rummet.

 

Gör nu lika med varje färg - gå in genom varje dörr och upplev kristallens olika fasetter och sidor. Hur varje färg består av så många olika nyanser.